Dobrodelna akcija v virtualnem okolju: Dobrodelni krožnik za pomoč starejšim

Deli na:

Ob velikonočnih praznikih, ki so že tradicionalno bolj družinsko obarvani in usmerjeni v iskanje bližine, se lahko pri mnogih pojavijo določene duševne stiske. Te se odražajo kot otožnost, brezvoljnost in nemoč, pojavijo pa se predvsem pri ljudeh, ki ob sebi nimajo svojih bližnjih. Mnogi med njimi so prav starejši, ki živijo sami in se lahko v času praznikov počutijo še bolj osamljene. Korona kriza je stiske teh ljudi še poglobila. Zato smo se v Lions klub Ptuj Primus odločili za izvedbo spletnega dobrodelnega dogodka pod imenom ˝Dobrodelni krožnik za pomoč starejšim˝. Organizirali smo ga pred velikonočnimi prazniki 27. 3. 2021, z njim pa smo želeli v sodelovanju s Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Spodnjega Podravja, v okviru programa ˝Starejši za starejše˝ posebno pozornost in naklonjenost nameniti predvsem starejšim, ki zraven duševnih stisk čutijo tudi materialno pomanjkanje.

Z odzivom na dobrodelni dogodek smo bili zelo zadovoljni. Z dražbo različnih artiklov, umetniških del in prispevki za lesene krožnike s hrano, ki jo po tradiciji uživamo v velikonočnem času, smo s pomočjo donatorjev zbrali 3.185 EUR sredstev, ki jih bomo namenili starejšim v našem širšem okolju za lajšanje njihovih stisk.

Zahvaljujemo se mnogim donatorjem, od podjetij do posameznikov, ki so podprli naš projekt. Za uspeh projekta so članice in člani Lions kluba Ptuj Primus namenili 137 ur svojega prostovoljnega dela.