Dobrodelno tekmovanje v peki pečenk 2023

Deli na:
Svet platišč, Lionsk klub Ptuj Primus in Perutninarska zadruga Ptuj so uspešno izpeljali Dobrodelno tekmovanje v peki pečenk 2023.

Organizatorji so 16. junija 2023 na dvorišču Perutninarske zadruge (Spodnja Hajdina 17) ponovno izpeljali odmeven dogodek, na katerem so se kuhale specialitete v kotlih – ciganske pečenke. Sodelujoče ekipe so se zbrale ob 16. uri, peka pečenk pa se je pričela ob 17. uri.

Kuhanje je imelo dobrodelno noto, zato so na kuhalnem mestu vsake ekipe bile pripravljene skrinjice za dobrodelne prispevke. Sredstva bodo namenjena podpori brati čim več sredstev za mamo samohranilko s petimi otroki. Želimo jim omogočiti brezskrbno poletje ter pripravo na novo šolsko leto. Tekmovanje je budno spremljala komisija, ki je ocenjevala celostno podobo in delo ekipe ter okus pečenk. Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade.

Organizatorji so s pomočjo donatorjev za vse ekipe priskrbel: meso, kruh, liter vina in mineralne vode, krožnike in prtičke, prav tako pa je bilo za vsako ekipo zagotovljena miza in klop. Vsaka ekipa je morala sama priskrbeti kotel in vso potrebno orodje, plinske gorilnike, jeklenke, zelenjavo, začimbe in po potrebi senčnik.

Organizatorji so poskrbeli tudi za zabavni program, saj je dobrodelno tekmovanje popestrila skupina Ptujski kvintet. Obisk prireditve je bil dober in ob tem se v klubu zahvaljujemo vsem donatorjem in obiskovalcem, ki s svojimi prostovoljnimi prispevki prispevali za mlado družino.