Prvi v Sloveniji in takratni Jugoslaviji je bil 18. maja 1990 ustanovljen Lions klub Ljubljana. Po večmesečnih pripravah in ob mentorstvu LK Klagenfurt Carinthia ga je ustanovil pralion Borut Miklavčič.

Borut Miklavčič, ustanovitelj Lionsov v Sloveniji

Po tem letu so se pričeli po Sloveniji ustanavljati številni Lions in Leo klubi, ki povezani v skupno zvezo gojijo idejo in poslanstvo lionizma na naših tleh. Poslanstvo vsakega Lions kluba na svetu je ustvarjanje in krepitev sporazumevanja med ljudmi vsega sveta, človekoljubnost, prostovoljna pomoč lokalno in širše, kjerkoli se pojavi potreba za pomočjo in zmožnost kluba, da pomaga. Ob tem vsak klub ohranja svojo raznolikost glede na različne načine pomoči, ki jih izvaja.

Leta 1996 so bili z 22 slovenskimi Lions klubi izpolnjeni pogoji za ustanovitev začasnega distrikta, D129 Slovenija, prvi guverner pa postane Janez Bohorič. Ob koncu leta 2004 slovenski Lionsi z več kot 1.300 člani izpolnimo pogoje in dosežemo status rednega distrikta. Zveza Lions klubov Slovenije, Distrikt 129, Slovenija danes združuje 57 Lions klubov z nekaj manj kot 1500 članicami in člani. Zemljepisno so Lions klubi v Sloveniji razdeljeni v 2 regiji in 10 con. Slovenija je​ med državami z največjo gostoto članov Lions klubov na število prebivalcev. Pri tem pa je pomembno dejstvo, da je vsak peti član slovenske Lions organizacije članica.

Več o lionizmu v Sloveniji najdete tukaj.