Dobrodelni pohod, tek “Tukaj sem zate”

Deli na:

Empatija do ljudi, ki se znajdejo v težkih življenjskih situacijah je lastnost vseh dobrih ljudi. Zato smo v Lions klubu Ptuj Primus skupaj z Občino Juršinci in OO Rdečega križa Juršincizdružili moči in organizirali dobrodelni pohod, tek “Tukaj sem zate”. Dogodek je bil v Juršincih, 10. junija 2023, od 10. do 15. ure, dobrodelne prispevke udeležencev pa smo namenili gospe Ivanki iz Bodkovc v občini Juršinc, ki živi v nevzdržnih življenjskih razmerah v svoji hiši. Nujno bi potrebovala nov dom, zato so v občini Juršinci pripravili bivalni kontejner, ki pa ga je potrebno še infrastrukturno opremiti. Za postavitev kontejnerja je potrebna betonska ploščad, vodovod, elektrika, greznica, bojler, električni radiator in oprema po meri ter gospodinjski aparati. Gospa Ivanka potrebuje tudi vso posodo in posteljnino.

Vsaka materialna ali finančna pomoč, s katero bi omogočili Ivanki človeka dostojno bivanje bo v veliko pomoč zato smo s soorganizatorju pozvali udeležence, da darujejo po svojih močeh. Materialna sredstva so se zbirala na sedežu OO RK Juršinci, denarna sredstva pa so lahko ljudje nakazali tudi na TRR Območnega združenja RK Ptuj.

Kasneje smo  akcijo razširili še na družino Honomihl Vrtič iz Rotmana, ki jim je nedavno deževje in posledično zemeljski plaz uničil novo hišo, ki jo bo potrebno podreti. Hiša je bila zavarovana, vendar to ne bo pokrilo stroškov, ki bi zagotovili izgradnjo nove hiše v celot.