21. humanitarna akcija slikopleskarjev in donacija Lions kluba Ptuj Primus

Deli na:

Člani Lions kluba Ptuj Primus smo se odzvali povabilu našega člana Aleša Goričana in se udeležili 21. humanitarne akcije slikopleskarjev Slovenije, ki je bila 21. in 22. 11. 2019. Humanitarna akcija je potekala v organizaciji Slikopleskarstva Goričan Branko, s. p., ki je kot idejni oče z akcijo pričel leta 1998.

Soorganizatorja akcije sta bila Splošna bolnišnica dr. Ivana Potrča Ptuj in Lions klub Ptuj Primus. Skupaj je sodelovalo 45 udeležencev: 28 slikopleskarjev, 6 dijakov srednje gradbene šole Kranj, ter 11 članov Lions kluba Ptuj Primus. Člani Lions kluba Primus Ptuj smo pomagali prvi dan pri zaščiti prostorov, drugi dan pa pri pospravljanju in fotografiranju Skupaj smo člani opravili 162 prostovoljnega dela. Z akcijo smo organizatorji tako pripomogli k boljšemu počutju povprečno 1.250-1.300 pacientom otroškega oddelka in še kakšnim 700 mamam ali očetov, ki spremljajo otroke) in povprečno 2.450 pacientom ginekološko porodnega oddelka SB Ptuj letno.

Slikopleskarji, so v petek, 22. 11. 2019 med 8. in 17. uro prepleskali dva hodnika, 4 bolnišnične sobe, ambulanto in čakalnico in vrata ter podboje na pediatričnem oddelku. Prepleskanih je bilo 1.800 m2 površin (stene, vrata, vratni podboji, zaščitne stenske obloge). Brez donacij podjetij to ne bi bilo izvedljivo. Sodelovala so podjetja Jub, Žima, Z&Z, Rigips, Schuller in Mercator, ki se jim še posebej zahvaljujemo.

Kot klub smo prispevali tudi donacijo v obliki štirih stenskih didaktičnih igral za pediatrični in porodno ginekološki oddelek SB Ptuj. Igrala smo predali SB Ptuj na tiskovni konferenci.