Lions klub Ptuj Primus s partnerji uspešno izpeljal Dobrodelno tekmovanje v peki ciganskih pečenk

Deli na:
Svet platišč, Lionsk klub Ptuj Primus in Perutninarska zadruga Ptuj so uspešno izpeljali Dobrodelno tekmovanje v peki pečenk.

Organizatorji so 17. junija 2022 na dvorišču Perutninarske zadruge (Spodnja Hajdina 17) izpeljali odmeven dogodek, na katerem so se kuhale specialitete v kotlih – ciganske pečenke. Sodelujoče ekipe, bilo jih je petnajst, so se zbrale po 16. uri, peka pečenk pa se je pričela ob 17. uri. Udeležence dobrodelne akcije je prijazno pozdravila tudi Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj.

Kuhanje je imelo dobrodelno noto, zato so na kuhalnem mestu vsake ekipe bile pripravljene skrinjice za dobrodelne prispevke. Sredstva bodo namenjena podpori in razvoju projekta nudenja psihološke pomoči mladim med 12. in 29. letom, ki ga kot mladinski center organizira Center interesnih dejavnosti Ptuj pod naslovom Insta po#moč. Več o projektu na www.cid.si/instapomoc ali www.instagram.com/insta_po_moc. Tekmovanje je budno spremljala komisija, ki je ocenjevala celostno podobo in delo ekipe ter okus pečenk. Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade.

Organizatorji so s pomočjo donatorjev za vse ekipe priskrbel: meso, kruh, liter vina in mineralne vode, krožnike in prtičke, prav tako pa je bilo za vsako ekipo zagotovljena miza in klop. Vsaka ekipa je morala sama priskrbeti kotel in vso potrebno orodje, plinske gorilnike, jeklenke, zelenjavo, začimbe in po potrebi senčnik.

Organizatorji so poskrbeli tudi za zabavni program, saj je dobrodelno tekmovanje popestrila skupina SMILE. Obisk prireditve je bil dober in ob tem se v klubu zahvaljujemo vsem donatorjem in obiskovalcem, ki s svojimi prostovoljnimi prispevki prispevali k podpori in razvoju projekta nudenja psihološke pomoči mladim med 12. in 29. letom.