#Foniraj: Akcija zbiranja starih mobilnih telefonov

Deli na:

V Lions klubu Ptuj Primus pričenjamo z akcijo zbiranja rabljene elektronike, natančneje starih mobilnih telefonov /brez polnilcev/ v sodelovanju s podjetjem Blok Recycling – Blok doo iz Logatca.

Cilj akcije #FONIRAJ za zeleno prihodnost je spodbuditi premislek k bolj trajnostnemu ravnanju z odpadki in hkrati razširiti zavedanje o pomenu reciklaže odpadne električne in elektronske opreme.

Akcija ima zraven okoljskega tudi dobrodelni značaj, saj bo podjetje del sredstev glede na zbrano količino telefonov namenilo tudi Lions klub Ptuj Primus. Zbrana sredstva želimo nameniti zmanjševanju stisk starejših v našem širšem okolju, ki so se v trenutni situaciji znašli v težkem položaju in ne zmorejo dostojno preživeti brez pomoči. Verjamemo, da tudi morebitna dodatna državna pomoč ne bo zadostovala niti ne bo bistveno zmanjšala stisk vseh, ki to pomoč realno potrebujejo.

Bilo bi nam v veliko pomoč tudi vaše sodelovanje. Vabimo vas, da vaš stari mobilni telefon, ki ga ne uporabljate več in trenutno predstavlja lovilec prahu, prinesete na zbirno mesto v Qlandia Center Ptuj. Letošnja akcija bo potekala do konca marca 2022.

Skupaj lahko naredimo več za starejše v stiski in naše okolje. Hvala za vašo donacijo!